dinsdag 24 mei 2011

Meer dan 4.300 doden in Japan

NIEUWSBERICHT

Al 4.314 doden en 8.606 vermisten zijn geregistreerd in Japan als het gevolg van de aardbeving en de tsunami. Dat blijkt uit uitgebrachte data van de Japanse nationale politie sinds woensdag (16 maart). Het aantal slachtoffers zal nog stijgen, vooral bij de kust van de getroffen gebieden.

Japanse Premier Naoto Kan zei dat meer dan 26.000 mensen zouden gered worden rond deze gebieden, maar al meer dan 10.000 slachtoffers zijn verdwenen of gestorven.
In de getroffen gemeenten zoals Iwate, Miyagi en Fukushima, vermeldt de politie al namen, leeftijden en adressen van slachtoffers, gebaseerd in documenten die gevonden werden tussen de overledenen.

Hoewel deze de grootste catastrofe is in Japan sinds de Tweede Wereldoorlog, zijn er nog geen daden van geweld geregistreerd. Volgens specialisten in Japanse cultuur, zijn Japanners al gewend aan dit soort gebeurtenis. Ze leren sinds de kindertijd om te gaan met aardbevingen. Daar zijn gebouwen ontworpen om de schokken van aardbevingen op te kunnen vangen. Toch is een aardbeving van 8.9 in de schaal van Richter veel te sterk, zelfs voor Japan.